The Time Traveler’s Wife

2015/01/img_3139.jpgVoor mijn reading challenge moet ik een ‘magisch’ boek lezen, en wat is er nou magischer dan tijdreizen? Dus koos ik voor The Time Traveler’s Wife van Audrey Niffenegger (Al zou dit boek ook in de categorie ‘meer dan 500 pagina’s’ kunnen vallen).

Wanneer Clare 6 jaar is ontmoet ze Henry, op het moment dat hij net volledig naakt vanuit de toekomst haar tuin inloopt. Hoewel Clare het eerst niet helemaal vertrouwt, gelooft ze de man toch als hij verteld dat hij kan tijdreizen en uit de toekomst komt. In de loop der jaren komt ze Henry steeds vaker tegen, telkens heeft hij een andere leeftijd en komt hij uit een ander jaartal. Ze begint steeds meer uit te kijken naar zijn bezoekjes en hoopt dat hij haar ooit iets zal vertellen over haar eigen toekomst. Hoewel Henry haar eigenlijk niets over de toekomst wil vertellen, komt Clare er toch achter dat ze in de toekomst met hem getrouwd is. Maar getrouwd zijn met een tijdreiziger blijkt niet altijd even leuk, helemaal niet als hij er zelf geen zeggenschap over heeft wanneer hij verdwijnt, waarheen en voor hoe lang…

Een bijzonder verhaal, en soms ook heel erg ingewikkeld. Chronologisch moet je je gedachten er wel bij houden, omdat je van het heden via de toekomst weer terug naar het verleden gaat. Op het ene moment zijn er twee Henry’s, of een Henry met een veel jongere Clare, of een Clare met twee Henry’s. Het verhaal zit heel knap in elkaar, het lijkt me vooral ingewikkeld om als schrijver niet zelf helemaal in de war te raken van al die tijdslijnen! Ik vind dit boek een aanrader, maar het is wel een genre waar je van moet houden. Ach… willen we soms niet allemaal even een tijdreiziger zijn?

Gelukkig hebben wij foto’s om af en toe terug te keren naar vroeger! En soms als je die tijd wil herbeleven lukt dat ook nog (zo goed als ;-))

2015/01/img_0623.jpg Foto van toen we nog lief en schattig waren, héél lang geleden
2015/01/img_3141.jpg Foto van iets minder lang geleden (gemaakt als moederdagcadeautje, maar nog steeds even lief en schattig zoals je ziet.

Advertenties