De zomer hou je ook niet tegen Het is weer boekenweek! En perfect weer om het boekenweekgeschenk ‘De zomer hou je ook niet tegen’ door Dimitri Verhulst te lezen. Want zo in het zonnetje en uit de wind lijkt het er inderdaad op dat de zomer zich ook dit jaar gelukkig niet laat tegenhouden.

Het is de dag voor de zestiende verjaardag van de zwaar gehandicapte jongen Sonny. Een leeftijd die hij volgens de verwachtingen nooit zou halen. Pierre besluit dat Sonny een waardige verjaardag verdient en ontvoert hem uit het verpleegtehuis. Hij neemt de jongen mee naar de Provence, waar hij en Sonny’s moeder vroeger regelmatig zijn geweest. Als verjaardagscadeau vertelt hij het verhaal van hun liefde.

Na de eerste zin wist ik het meteen, dit is een verhaal waar je je doorheen moet worstelen. Een verhaal vol met moeilijke, halfbelgische zinnen, die bijna niet te ontcijferen zijn. Gelukkig is het boekenweekgeschenk niet zo heel dik, anders was ik er nooit doorheen gekomen! Als het even kan zou ik niet de moeite nemen het te gaan lezen. Nu ga ik verder genieten van de echte zomer die toch niet tegen te houden is! 

Advertenties