The A-Z of you and me

 Een week en een dag geleden zijn Vriendje en ik getrouwd! En het was een super mooie, speciale en onvergetelijke dag, met veel lieve mensen en prachtig weer. Van Vriendjes ouders hebben we bovendien een prachtig cadeau gekregen, een huwelijksreis naar de stad van de liefde, Parijs! 

En weet je wat ze in Parijs hebben? Naast de Eiffeltoren, het Louvre, romantische eettentjes en heel veel toeristen? De Engelstalige boekwinkel Shakespeare and Company, en dat is de boekenhemel! Zo zou eigenlijke elke boekwinkel moeten zijn, met boeken op alle mogelijke plekken, kleine nisjes en plekjes om te lezen en nog meer boeken! Daar heb ik onder andere het boek The A-Z of you and me van James Hannah gekocht. Een kleine knipoog naar de bruiloft, omdat we eigenlijk geen stukjes wilden (en al helemaal geen ABCtje), maar toch hele leuke stukjes hebben gekregen. En voor mijn reading challenge telt deze ook mee, want dit boek is dit jaar gepubliceerd. 

Na een ongezonde levensstijl, in combinatie met diabetes type 1, belandt Ivo op veel te jonge leeftijd in een verzorgingstehuis waar hij permanent verzorgd wordt. Om zichzelf af te leiden bedenkt hij bij elke letter van het alfabet een lichaamsdeel, met daarbij een verhaal over dit lichaamsdeel dat van toepassing is op zijn leven. Op die manier haalt Ivo herinneringen op aan zijn leven, aan zijn relatie met haar die op een noodlottige wijze moest eindigen. Over de vrienden die hij verloren heeft en over de spijtbetuigingen die hij nog wil doen voordat het te laat is. 

Een bijzonder boek met een verdrietig tintje omdat je weet dat dit eigenljjk al het einde van een verhaal is, dat er niets meer gedaan kan worden om de uitkomst te bepalen. Ondanks dat toch met de nodige humor geschreven, in een vlotte en begrijpelijke stijl die de aandacht goed vast weet te houden. Wat mij betreft zeker een must read! 

Voor de liefhebbers, nu een kleine sneak peak van een paar foto’s van de bruiloft en de huwelijksreis, later volgen er uiteraard meer! 

   Dingdong! Future husband aan de deur! 

  Mijn ‘something borrowed’ schoenen/discobal!

   Marilyn Monroe style, met een beetje hulp ;-)

Gelukkig hebben ze hem heel gelaten! 

Eiffeltorenselfie!

 Super leuke en lieve kaartjes, (online) berichtjes, felicitaties en gelukswensen ontvangen! <3

Advertenties