All the bright places 

 Hotel nummer Zwei! En deze staat in Donauwörth, ongeveer halverwege de Romantische Strasse. Na een dagje idyllische Duitste stadjes te hebben bezocht, heb ik vanavond de tijd genomen om mijn tweede vakantieboek uit te lezen: All the bright places, geschreven door Jennifer Niven.

Violet en Finch ontmoeten elkaar op een bijzondere plek, op het randje van de bovenste verdieping van toren van de school. Beide staan daar omdat ze het zwaar hebben en in de put zitten. Finch weet Violet van de richel af te praten, en vanaf dat moment ontstaat er een bijzondere vriendschap. Finch weet Violet weer op te vrolijken na het overlijden van haar zus en zorgt er zelfs voor dat ze weer in een auto durft te zitten. Maar terwijl het met Violet steeds beter gaat, is Finch een tikkende tijdbom. Kan Violet hem redden, net als hij haar heeft gered? 

Een boek waarop de volgende waarschuwing staat: The story of a girl who learns to live from a boy who wants to die, is misschien niet het beste feel good vakantieboek. Dit boek is zielig! Een echte tranentrekker! Maar ook grappig en diepgaand en het zet je zeker aan het denken (en dat wil je natuurlijk zo min mogelijk op vakantie ;-)). Het boek is zeker wel een must read, maar voor vakantie neem ik de volgende keer wel iets luchtiger leesstof mee. 

Nu volgt een kleine vakantie-update!

 

Wat doe je als het ruim 32 graden is, juist je bezoekt de kerstwinkel Rothenburg! Een super grote winkel met alles wat je maar kunt bedenken om in de  kerstboom te hangen. Gelukkig was het er wel heerlijk cool! (Ze hebben trouwens ook twee winkels vol met Teddyberen, in alle vormen en formaten!)

 Het uitzicht vanaf onze tafel op het terras van het hotel in Donauwörth, ik moet zeggen dat we het wel eens slechter hebben getroffen ;-) 

Advertenties