Grey

 Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Vijftig tinten trilogie van E. L. James. Wist je dat er nu ook een vierde deel is? Hierin wordt het verhaal van Vijftig tinten grijs (deel 1) verteld vanuit het oogpunt van Christian. Ik was benieuwd hoe anders het verhaal dan zou zijn, of het toegevoegde waarde zou hebben om het verhaal vanuit zijn oogpunt te lezen.

Christian is een drukbezette jongeman en een heeft een groot zakenemperium. Hij heeft geen vaste relaties, en voor zover vrienden en familie weten überhaupt nog nooit een vriendin gehad. Ze vragen zich zelfs af of hij misschien homo is! Wat ze niet weten is dat Christian er een bijzondere levensstijl op nahoudt als het gaat om sex. Op een dag loopt Anastasia zijn kantoor binnen, Christian is meteen in de ban van haar en wil haar als zijn ondergeschikte. De vraag is echter of Anastasia wel mee kan gaan in zijn levensstijl van allesoverheersende controle. Misschien wordt het wel tijd dat Christian zijn levensstijl gaat aanpassen. 

Dit boek is één grote herhaling van Vijftig tinten grijs, en zo mogelijk nog platter! Het voegt niets toe aan de trilogie, helemaal voor mensen die ook de verfilming van het eerste boek hebben gezien is het gewoon nog een keer hetzelfde verhaal. Uit de eerste drie boeken blijkt dat Christian problemen heeft met zijn verleden, dit boek was de uitgelezen gelegenheid geweest om het personage meer diepgang te geven. Dat wordt echter veel te weinig gedaan, zo jammer! Dit boek is duidelijk een afrader! 

De reviews van de eerste drie boeken kun je hier vinden: deel 1deel 2 en deel 3.

Ik probeerde een leuke boekenfoto te maken met Bente, omdat Puk gisteren al op de foto stond. Helaas is ze niet zo fotogeniek op commando en besloot Puk om te photobomben.

  

    
 

Advertenties