Een leven na jou

 Heb je wel eens een boek gelezen dat je maar niet los kunt laten? Zelfs niet als je het allang uit hebt? Dat je je maar blijft afvragen wat er met de personages gebeurt, na die laatste bladzijdes? Dat heb ik best vaak! Onder andere met Voor jou van Jojo Moyes, een ontzettend mooi boek en een echte tranentrekker. En nu is er eindelijk een vervolg: Een leven na jou. 

Nadat Will heeft besloten om een einde aan zijn leven te maken in de kliniek in Zwitserland, weet Louisa niet meer zo goed wat ze met haar leven aan moet. Ze heeft Will beloofd om te leven, maar hoe doe je dat als je zo gebukt gaat onder het verlies van de liefde van je leven? Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond en te hebben rondgereisd, verhuist ze naar Londen en neemt ze een baantje in een pub op het vliegveld. Haar leven bestaat alleen nog uit werken, haar sociale leven bestaat uit de korte gesprekken met klanten die op het punt staan te vertrekken naar een andere bestemming en ze spreekt zelfs haar familie niet meer. Tot ze op een nacht dronken op het dak klimt en er vanaf valt, dat is het moment dat alles gaat veranderen. Wordt Louisa nu eindelijk gedwongen om haar belofte aan Will na te komen? Er kan immers van alles gebeuren als je van een dak valt. 

Eindelijk weten we hoe het met Louisa verder gaat! We lezen hoe moeilijk het kan zijn om je leven weer op te pakken na zo’n traumatische gebeurtenis. Al sinds het eerste boek hoop je dat alles goed gaat komen met de sympathieke Louisa. In dit boek kom je erachter hoe zwaar ze het heeft en blijf je tot de laatste bladzijde hopen dat ze de juiste keuzes maakt. Wederom een tranentrekker (of zou ik nog last hebben van hormonen enzo? ;-)). Wederom een aanrader, zeker wanneer je het eerste boek mooi vond!

Advertenties