Broer

 Woehoe het is weer boekenweek, en dat betekent dat er weer een boekenweekgeschenk is. Er zijn maar weinig betere redenen om naar de boekwinkel te gaan en een boek (of twee, of nog meer) te kopen dan een gratis verhaal. Dit jaar is het Broer, geschreven door Esther Gerritsen. Het thema van de boekenweek is dit jaar Duitsland.

Wanneer Olivia door haar broer gebeld wordt vlak voordat zijn been wordt geamputeerd door de gevolgen van diabetes, raakt dit haar dieper dan ze verwacht had. De band tussen Olivia en haar broer is niet bijzonder goed, dus dat ze hiervoor de belangrijke aandeelhouders vergadering halverwege verlaat, is niks voor haar. Ze ontfermt zich over haar broer en probeert hem te redden, maar is het niet haar broer die haar juist moet redden? 

Over het algemeen vind ik boekenweekgeschenken een beetje vage verhalen, die van vorig jaar sprak me bijvoorbeeld helemaal niet aan. Dit jaar is daarop juist weer een uitzondering, het is zowaar een compleet, begrijpelijk en aansprekend verhaal en ik heb het met plezier gelezen. De link met het thema Duitsland is mij alleen niet helemaal helder, maar dat mag het leesplezier natuurlijk niet drukken! Wist je trouwens dat je met je boekenweekgeschenk komende zondag 20 maart gratis met de trein kunt reizen? En dat ook het boekenweekgeschenk met z’n tijd meegaat blijkt uit de QR-code op de achterkant, waarmee je op de stations de poortjes kunt openen.

Advertenties