Als het zaterdag wordt

 Woehoe de nieuwe Nicci French is er! ‘Als het zaterdag wordt’ is het zesde boek in de Frieda Klein serie. Het vorige boek was Denken aan vrijdag, en las ik vorig jaar in aanloop naar de bruiloft, toen ik ook aan het wachten was op een vrijdag. Als het zaterdag wordt, is het weekend en hebben we weer tijd voor vrienden, familie en het lezen van boeken (al heb ik nu tijdens mijn verlof natuurlijk iets meer tijd voor dat soort dingen ;-)). 

Nadat Frieda voor de zoveelste keer betrokken was geweest bij een politieonderzoek, en dit keer zelfs als verdachte, heeft ze beloofd dat ze zich dr niet meer mee zou inlaten. Doordat ze bij iemand in het krijt staat, wordt ze er toch weer bij betrokken en duikt ze zelfs op eigen houtje in een oud moordonderzoek. Ze denkt dat het meisje dat ooit veroordeeld is voor de brute moord op haar eigen familie en daarvoor is opgenomen in een psychiatrische inrichting, niet de dader is. Ondertussen loopt Dean, haar stalker en soort van enge beschermengel, ook nog steeds rond. En hij is dichterbij dan ze denkt. 

Het schrijversduo Nicci French weet haar verhalen altijd zo’n draai te geven dat de uitkomst nooit is zoals je verwacht. Ook in dit verhaal is de dader niet degene die je verwacht, en dat houdt de verhalen spannend en verrassend. Benieuwd wat het volgende boek brengt! Dat speelt zich vast af op zondag ;-).

Advertenties