Een bijzonder jaar

Elk jaar heeft natuurlijk ups en downs, maar af en toe zit er een jaar tussen dat bijna alleen maar lijkt te bestaan uit positieve gebeurtenissen. 2015/2016 was zo’n jaar voor ons. Het begon in mei met onze bruiloft, een geweldige dag met geweldige mensen. Daarna ging het snel, van vast contract tot zwanger worden en verhuizen. Als ultieme hoogtepunt werd Thijm in februari van dit jaar geboren. Het was echt ons jaar, met recht een bijzonder jaar! Het kon dan ook niet anders dat ‘Een bijzonder jaar’ van Lori Nelson Spielman mijn aandacht trok in de boekwinkel en mee naar huis moest! 

Als Brett Bohlinger haar moeder verliest is ze kapot van verdriet. Ze probeert zich groot te houden omdat ze verwacht dat ze het bedrijf van haar moeder moet overnemen. Maar dat is niet wat haar moeder in gedachten heeft! Haar moeder geeft haar een lijst met levensdoelen, die Brett zelf heeft opgesteld toen ze een tiener was. Pas als Brett binnen een jaar al deze doelen behaald, krijgt ze haar erfenis. Maar Brett is niet meer het meisje dat ze toen was, deze ambities passen totaal niet meer bij een volwassen vrouw. Of toch wel? De lijst met levensdoelen zorgt ervoor dat Brett haar hele leven op z’n kop moet zetten, van het zoeken naar een nieuwe baan en woonruimte, tot het kopen van een paard en het krijgen van een kind. Hoe gaat ze dat in één jaar voor elkaar krijgen? En heeft haar moeder wel het beste met haar voor? 

Een erg mooi boek! Soms hebben mensen een zetje nodig om hun leven onder de loep te nemen en te kijken of ze nog wel de juiste weg volgen. In dit boek had Brett duidelijk een zetje nodig, maar haar moeder is wel heel erg ver gegaan. Gelukkig gaat het met mijn levensdoelen helemaal goed en kan ik alle mooie momenten nog delen met mijn beide ouders. Dit boek is een aanrader! 

Advertenties