De verwarde Cavia

De verwarde Cavia is het nieuwste boek van Paulien Cornelisse. Sinds Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets, ben ik een Paulien Cornelisse fan. Het Cavia boek moest dus perse gelezen worden!

Cavia werkt op de afdeling communicatie van een bedrijf. Vijf dagen in de week meldt ze zich in de kantoortuin, waar ze vaker aan het googelen is naar symptomen van enge ziektes dan daadwerkelijk iets doet. Het koffieapparaat en een doosje paperclips zijn haar dagelijkse houvast, tot ze Enzo van het moederconcern ontmoet. Het klikt meteen, ook al is hij langharig en heeft hij een bijzondere passie voor goulash. Deze en andere recente ontwikkelen zorgen ervoor dat Cavia verward raakt, en zelfs haar nietmachine kan haar nu niet bijstaan bij de moeilijke keuze die ze moet maken.

Een boek over een cavia (ja een echte, of nou ja, fictieve) die werkt, en praat en nieuwsbrieven verstuurt en van cappuccino houdt… wat moet je daar van zeggen? Nou dat het heel makkelijk leest bijvoorbeeld, en dat het je echt aan het nadenken zet… draagt Cavia bijvoorbeeld kleren? En is ze net zo groot als een mens, of ziet ze er uit als een mens maar dan met een (kortharige) vacht? Kan een cavia typen? Past goulash wel in het dieet van cavia? En zo verder! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet zoveel met cavia’s heb… 

Advertenties